מאמרים אקדמיים בנושא ויסות רגשי

אם אתם כותבים עבודה בנושא ויסות רגשי, בטח גיליתים שזה תחום גדול וקשה לניווט. במאמר הבא ננסה לעשות קצת סדר בתחום ונציע ארבעה מאמרים מדעיים שיעזרו להבין את הנושא. נוסיף גם טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם סקירה וקריאה של כמות גדולה של מאמרים אקדמיים.

מהו ויסות רגשי? ויסות רגשי הוא מושג מתחום הפסיכולוגיה. הוא מתאר מנגנון שליטה שנותן את היכולת לכוון ולאזן רגשות בהתאם למצב. כולנו מבצעים ויסות רגשי פעמים רבות ביום. ניתן לתת דוגמאות לתהליך הזה כמו דחית סיפוקים, נשיאת רגשות קשים ליצירת יציבות רגשית ומציאת דרכי התמודדות כדי לשפר את המצב הרגשי.

 

למה רגשות הם חברתיים

בעבר, תאוריות מרכזיות בפסיכולוגיה התייחסו לרגשות כמשהו פנימי. חוקרים בתחום תארו רגשות ברמה האינדבדואלית כתהליך פזיולוגי, מה שמאוד השפיע על שיטות מחקריות ועל טיפול. תחום הפסיכולוגיה החברתית גדל בשנות ה-90 ומתוכו הופיעו הרעיונות שרגשות הם תגובה חברתית ושאנשים אחרים הם הגורם העיקרי להופעת רגשות.

במאמר "רגשות הם חברתיים" החוקר פרקינסון מניח את אבני היסוד לרעיונות האלו ומציג רגשות כתופעה חברתית, מוסדית ותרבותית. הוא מתאר רגשות כסוג של תקשורת בין אנשים במקום כתגובה פזיולוגית. מי שלא רוצה לקרוא מאמר מסובך באנגלית, יכול לקרוא סיכום בעברית של המאמר, בלחיצה על הקישור:

Parkinson, B. (1996). Emotions Are Social. British Journal of Psychology, 87(4), 663-83.

 

איך ילדים לומדים ויסות רגשי

ויסות רגשי הוא תהליך חברתי שנלמד מהסביבה בזמן הילדות. קריאה על ויסות רגשי בילדים תעזור לנו להבין כיצד נרכש ויסות רגשי. במאמר "הסוציאליזציה של וויסות עצמי מפרספקטיבה של תחומים" דבידוב מציגה ניתוח לאופן בו ילדים לומדים ויסות רגשי עצמי באמצעות אינטרקציות עם סוכני חיברות, כלומר, אנשים בסביבתם. היא מציגה סיפור על יומו של ילד ובאמצעותו מדגימה סוגים של ויסות רגשי: למשל ויסות רגשות שליליים, איפוק בביטוי רגשות, שליטה עצמית ושימוש בהרגלים.

המאמר חשוב, כי דבידוב משתמשת בגישת ה"תחומים" שמספקת הקשר לכל אינטרקציה. למשל, בתחום ההגנה של הורה על הילד, ההורה מגיב למצוקה של ילד וכך מפחית מחומרתו של אירוע מלחיץ, מה שמסייע לוסת את התגובה הרגשית. תחומים נוספים שהיא מציגה הם תחום ההדדיות, תחום השליטה ועוד. גם למאמר הזה קיים סיכום בעברית כאן בקישור:

Davidov, M. (2013). The socialization of self-regulation from a domains perspective. In G. Seebass, M. Schmitz & P.M. Gollwitzer (Eds.), Acting intentionally and its limits: Individuals, groups, institutions: Interdisciplinary approaches (pp. 223-244). Berlin: Walter de Gruyter.

 

ויסות רגשות בין אנשים

אם רגשות הם חברתיים, הרי שגם ויסות רגשי הוא נושא חברתי. אדם יכול לווסת רגשות עם אחרים או עם עצמו, ובהתאמה ויסות רגשי משפיע על תחומים חברתיים כמו משפחה, חינוך ותעסוקה. המאמר של אופלטקה, "ויסות אמפתיה בקרב מנהלי בתי ספר בישראל: ביטוי ודיכוי של רגשות חזקים במנהיגות חינוכית", מביא דוגמה מעניינת לאופן בו מנהלים מווסתים אמפתיה במקום עבודתם עם התמקדות בשלושה סוגי אמפתיה: קוגנטיבית, אפקטיבית והתנהגותית. בחרנו את המאמר הזה משתי סיבות: ראשית כל, הוא מביא חוויות מבתי ספר בישראל. שנית, הוא כולל ראיונות אישיים למי שרוצים להתעמק בתהליכים רגשיים ובכלי המחקר. כמה אנחנו אמפטיים כלפיכם? גם למאמר הזה מצאנו לכם סיכום בעברית:

Oplatka, I. (2017). Empathy regulation among Israeli school principals: Expression and suppression of major emotions in educational leadership. Journal of School Leadership, 27(1), 94-118.

 

ויסות רגשות בעזרת מוזיקה

ויסות רגשי מתבצע גם עם אחרים וגם בין אדם לעצמו. מחקרים שונים מצאו שמוזיקה היא אמצעי לויסות רגשי במגוון גילאים ומסיבות שונות. במחקר הבא יש בחינה של מוזיקה כאסטרטגיה לויסות רגשי במבוגרים. החוקרת התעניינה: איזה סוגי מוזיקה מעדיפים הנבדקים, ומאילו סיבות? היא זיהתה כי המרואינים מעדיפים מוזיקה שמשקפת את תחושותיהם ולא "מכוונים" לתחושות מסוימות, כלומר, נבדק שמרגיש עצב יעדיף מוזיקה "עצובה". כמו כן היא זיהתה שעם התבגרות המרואיין, הוא נוטה לייחס חשיבות גבוהה יותר למוזיקה ככלי שער לויסות רגשי.

Saarikallio, S. (2011). Music as emotional self-regulation throughout adulthood. Psychology of music, 39(3), 307-327.

 

ומה עם ויסות העומס של הסטודנטים???

קריאה וסיכום של תחום מחקרי הן מטלות מתאגרות, שדורשות חיפוש ורפרוף על מקורות אקדמים רבים, חלקם באנגלית, עד שמוצאים מה רלוונטי. סטונדטים רבים מתקשים עם קריאה של מאמרים באנגלית, שהיא שפה שניה עבורם. לכן יש אפשרויות לקצר את העבודה:

אפשר להיעזר במי שכתבו על הנושא לפניכם – עבודות קודמות של סטודנטים מכילות רשימות ספרות עם מאמרים שכבר נבחרו בזכות חשיבותם. באתר סמינריון תוכלו למצוא עבודות אקדמיות על ויסות רגשי ולהיעזר בביבליוגרפיה ואפילו בסקירת ספרות שלפעמים מכילה תמצות טוב של המאמרים שכלולים בה.

אפשר לחפש מאמרים שמלכתחילה יש להם כבר סיכומים בעברית ברשת, בכל מיני מאגרי סיכומים, כמו למשל sicumim.co.il המעולה.

 

האקדמיק כאן בשבילכם

חוץ מזה אנחנו ממליצים על הזמנת סיכומים בעברית למאמרים, שיחסכו שעות ארוכות של קריאה. ניתן להזמין גם סקירת ספרות שמשלבת את המאמרים שכבר בחרתם, כדי שתוכלו להתקדם במהירות לכתיבת גוף העבודה. פשוט צרו קשר בטופס או שלחו לנו במייל contact@hackademic.co.il את ההנחיות והחומר – ואנחנו נענה ממש ממש מהר.

צריכים עזרה בכתיבת עבודה אקדמית?

שלחו לנו הודעה ונחזור אליכם בהקדם

קבלו הצעת מחיר משתלמת

מלאו את כל הפרטים וציינו סוג ונושא העבודה. אנחנו נחזור אליכם תוך זמן קצר.