תחום לימודי המגדר הפך בשנים האחרונות לאחד התחומים המרתקים באקדמיה, כשבכל תחומי החיים ניכר שינוי בדרך שבה אנחנו מסתכלים על ההבדלים בין גברים ונשים. מתחום הקריירה והזדמנויות התעסוקה דרך עצמאות ושיוויון כלכלי ועד לשינוי התפיסה הקלאסית של תפקידים בתוך המשפחה – כל אלו משפיעים על סטודנטיות וסטודנטים רבים להגיע לאקדמיה ולבחור דווקא בתחום הזה כתחום התמחות ומחקר. עם זאת, הבדלים בין המינים נחקרים במסגרת תחומי חקר רבים – קוגניציה ומדעי המוח, חינוך, פסיכולוגיה, סוציולוגיה, ואפילו כלכלה.
המחקר העוסק בהבדלים בין גברים ונשים עשיר ומלא בתוכן. מי שמתחיל את המסע בתוך האקדמיה מבין שכדי לקבל נתוני מחקר מקיפים, לאסוף מידע רלוונטי ולכתוב עבודות אקדמיות שעומדות בסטנדרטים הגבוהים של האקדמיה, מרבית הסטודנטים קוראים מאמרים, ספרים ותכנים רבים. רבים מאד.
איך מקצרים את תהליך כתיבת העבודה?
סיכומי מאמרים בנושא מאפשרים לחסוך זמן ולהיות הרבה יותר יעילים בדרך לכתיבת העבודה האקדמית. כיום לא צריך להיאבק עם מאמרים ארוכים, באנגלית ושפות זרות – ניתן להשתמש באתרים ישראלים המציעים סיכומי מאמרים בנושאים רבים, ביניהם נושא של מגדר והבדלים בין המינים. הבחירה באתרים בשפה העברית מקצרת משמעותית את תהליך העבודה וחוסכת זמן בתרגום וניתוח הנתונים.
מאמרים אקדמיים מרכזיים על הבדלים מגדריים
אספנו עבורכם כמה דוגמאות למאמרים איכותיים שיש להם סיכומים מעולים ברשת, והם יכולים לשמש בסיס לכתיבת עבודה אקדמית בנושא הבדלים בין המינים:
1. גברים ונשים של הארגון – יצור גבריות ונשיות באמצעות ארגון העבודה – סיכום המאמר שכתבה ניצה ברקוביץ ב-2007 וסוקר את המחקר שביצעה רוזאבת' קאנטר בו חקרה את הצע התפקידים לנשים בארגונים החל משנות השבעים של המאה ה-20.
2. הבדלים מגדריים בסיבולת (tolerance) לסיכון פיננסי – סיכום מאמר משנת 2017 מאת פישר ויאו, שסוקר את ההבדלים בין גברים ונשים בהתייחסות לסיכונים פיננסיים ובחירת נתיבי השקעה לנשים ולגברים.
3. תרבות, מגדר ומנהיגות בית ספרית: תפיסות עצמיות של מנהיגי בתי ספר בסין – מאמרו של לו משנת 2013 בוחן את ההבדלים בין גברים ונשים והתפיסות לגבי הבדלים אלו בקרב מנהיגי בתי ספר בסין.
4. סטריאוטיפים מגדריים, מתן עדיפות לבני אותו מין, והגיוון הארגוני בהעסקת נשים: עדויות מחברות משפטיות – סיכום מאמרה של גורמן משנת 2005 המנסה לענות על שתי שאלות חשובות: האם סטריאוטיפים מגדריים משפיעים על החלטות ההעסקה והקידום בארגונים והאם המגדר של המראיין או מקבל ההחלטה האם להעסיק אדם מסוים משפיע על מתן עדיפות לנשים או גברים.
5. לאומיות, פמיניזם ויחסי מגדר – סיכום מאמרה של יובל-דייוויס מ-2001 העוסק בלאומיות והקשר בינה ובין תפקיד הנשים בחברה. המאמר עוסק בתפקיד הנשים בתוך הזירה הלאומית ובהשפעתן על התרבות, הסימבוליות וההבנייה הביולוגית של לאומיות.
6. הבדלים מגדריים בהתפתחות קוגניטיבית מוקדמת ורבלית ולא ורבלית – המאמר של גאלסוורת'י ואח' (2000) מתבסס על מחקר בו נבדקו 3000 זוגות תאומים כדי לעמוד על המקורות הגנטיים והסביבתיים של הבדלים מגדריים בהתפתחות.
7. הטמעת חשיבה מגדרית והישגים קודמים במדעים ובמתמטיקה בתיכון – המאמר של פרידמן-סקולר וג'אסטמן מ-2016 סוקר את תת הייצוג של נשים במקצועות המדע, הביולוגיה והמתמטיקה בבתי הספר התיכוניים ועד לבחירת מקצוע בנושאים אלו.
8. אופן חלוקת עבודות משק הבית בגרמניה ובישראל – המאמר של לווין-אפשטיין ואח' (2006) עוסק בחלוקת העבודה בבית בין גברים ונשים בעידן המודרני והשיוויוני כביכול, ומשווה בין חלוקת התפקידים בין זוגות בגרמניה ובישראל.
9. האם העתיד נשי? הצלחת נשים, נחיתות של גברים, ושינוי בדפוסים המגדריים בחינוך – המאמר של ויינר ואח' (1997) סוקר את השיח החינוכי שהתקיים בשנות התשעים של המאה הקודמת בבריטניה ובחן מדוע ההשגים החינוכיים של תלמידים נמוכים מאלו של תלמידות והאם הפער נובע מהבדלים בין המינים.
10. לסיום, למרות שכמו שראיתם רבים מהמאמרים שהבאנו העוסקים בהבדלים בין המינים אינם מתחום המגדר – מי שכותב.ת עבודה במגדר כמובן אי אפשר בלי:
חיקוי ומרי מגדרי, ג'ודית באטלר (2001) – המאמר מתייחס להצמדה בין המין הביולוגי גבר או אישה ובין המגדר והמיניות. במאמר מכונן זה מתייחסת באטלר לתרבויות שונות ולתקופות היסטוריות שונות בהן נמצאו הוכחות כי אין דבר כזה "נשיות טבעית" או "גבריות טבעית".
איך בוחרים את המאמרים הנכונים לעבודה אקדמית?
אחרי שסקרנו מדגם למגוון הרחב של מאמרים בנושא הבדלים בין המינים, חשוב לשאול את השאלה – איך לבחור מבין היצע כל כך גדול את אלו הקולעים בדיוק לצורך ולשאלת המחקר האקדמית. אחת הדרכים לייעל את תהליך החיפוש אחר המאמרים הרלוונטיים היא לקרוא רשימות ביבליוגרפיות של עבודות סמינריוניות העוסקות בנושא קרוב ודומה לנושא אותו אתם חוקרים. עבודות אלו כוללות, בהתאם לדרישות האקדמיות, רשימה ביבליוגרפית מסודרת שתעזור לכם מאד לצלוח במהירות את שלב איסוף החומר.
אם אתם תוהים איך תמצאו עבודות כאלה, אז יש לנו פתרון בשבילכם. ברשת קיימים מספר מאגרי עבודות סמינריוניות במגוון רחב של נושאים. אחד האתרים המומלצים ביותר לחיפוש והורדה של עבודות סמינריוניות הוא אתר סמינריון seminarion.co.il, בו ניתן לשוטט בתוך מאגר רחב של עבודות ולחפש חומרים בנושאים שונים. האתר מציע מגוון רחב של עבודות סמינריוניות בנושאים רבים, ביניהן עבודות אקדמיות בנושא הבדלים בין המינים. בנוסף לרשימה הביבליוגרפית שבעבודה, גם סקירת הספרות יכולה לפעמים להוות מעין סיכום של המאמר ולחסוך לכם את הקריאה.
בזכות הכלים האלו אפשר לקצר משמעותית את השעות הארוכות בספרייה, במחקר ברשת ובכתיבת העבודה, להגיע בכמה קליקים פשוטים לסיכומי המאמרים המתאימים בדיוק לשאלת המחקר ולקבל את תמצית מסקנות המחקר בקריאה מהירה.
הסתדרתם? צריכים עזרה?
אם מצאתם כבר מאמרים שמתאימים לעבודה שלכם אבל אין לכם זמן לקרוא אותם, אנחנו ממליצים על הזמנת סיכומים בעברית למאמרים, שיחסכו שעות ארוכות של קריאה. אם גם אין לכם זמן לכתוב, אנחנו עושים גם סקירות ספרות, וגם כותבים עבודות אקדמיות לפי הזמנה. פשוט שלחו אלינו למייל contact@hackademic.co.il את כל ההנחיות והחומר – ואנחנו נענה ממש ממש מהר.